HELLO TEENS :))

 

 
Рейтинг: 3.00
(1174)
Начало
Нещо интересно
Гарфилд
Каква личност сте? НОВО
Разходка из света - албуми и информация
За контакти
Слушай & Пей
Хари Потър
Този месец информация за "Коледа"
Клипчета
Китайски и обикновен хороскоп NEW!!
Гледанка NEW!!!!
Съновник
Търсачка
Въпроси и отговори
Фото Галерия ®
Адреси ®
Календар
Чат ®
ЗОВ ЗА ПОМОЩ
Базова
Честит празник
Деца пазете се!
Fun картички НОВО
Disney Stuff
Online Камера NEW
Online ФИЛМИ
Реклами,сайтове,банери
STOP SMOKING
Любовни калкулатори ®
Анкета ®
Форумче ®
Downloads ®
Видео
Музика
Картички


ТВ предавания Видове падащи картинки Помощна ♥ ИГРИ

Разходка из света - албуми и информация / Париж

Париж
15.08.06 12:18

Париж

Колко между нас не са си мечтали поне веднъж в живота си да посетят най-красивият и омагьосващ град на света ? Колко между нас не са си мечтали поне за един ден да могат да се насладят на живота в "града на любовта"? Колко между нас не са си мечтали да посетят Париж ?
Притегателната сила на този неповторим град привлича всякакви хора от младите опиянени от любов двойки, търсещи идеалния завършек на техния окрилен романс, до изисканите бизнесмени и бизнесдами откриващи в Париж изяществото и изискаността на отминалите времена. Кой друг град освен Париж може да предложи на развълнувания посетител толкова много и различни забележителности...

Столица Париж е прочутa с монументалната си архитектура, Лувъра, Айфеловата кула, Триумфалната арка, катедралата "Нотр Дам", Сорбоната, Латинския квартал, музикалната си и модна сцена. Малко са градовете по света, които могат да се конкурират с него по елегантност и многочисленост на кафенетата, баровете и ресторантите. Градът е разделен на две от Сена. В северната част се намират повечето културни обекти (музеи, търговски комплекси, живописни сгради и булеварди). Южната част е почти-пълна противоположност - тук е съсредоточен нощния живот на столицата. Опитайте се да отделите един ден за Латинския квартал, с неговите булеварди St-Michel и St-Germain. Повечето туристи започват обиколката на Париж от Триумфалната арка, която е висока 50 и широка 45 метра, и от нея се разкрива прелестна панорамна гледка. Ако тръгнете надолу по "Шанз-Елизе" ще стигнете до Place de la Concorde, където се издига египетски обелиск, донесен от храма в Луксор. В източния край на площада започват Jardin des Tuileries, които се простират до Лувъра. Музеят отваря врати по време на Наполеон през 1793г. и само за десет години се сдобива с най-богатата колекция в света. Казват че за да бъде разгледан Лувъра, са необходими два месеца. На изток от музея се намира сърцето на парижката мода - Les Halles. От тук потокът туристи се насочва към Pompidou Centre, посещаван от 25 хил. души дневно.Ако тръгнете на запад ще стигнете до катедралата Notre-Dame, която е строена 85г. - 1160 - 1245г. На юг от катедралата може да разгледате Сорбоната, Пантеонът и Ботаническата градина, където може да поседнете за кратка почивка. Ако имате време е добре да видите и Montparnasse, Beaux Quartiers и La Defence - тези райони са с модерна архитектура и множество забавления.

Айфеловата кула сред града

Айфеловата Кула

Айфеловата кула се е превърна в символ на Париж до такава степен, че е невъзможно да отидеш в Париж и да не я видиш.

Густав Ейфъл
Това е най известната и най-фотографирана забележителност. И поглеждайки към нея е трудно да не помислим за нейната история. Изграждането на кулата започнало на 23 януари 1887 г. с инженер Густав Ейфъл (Gustav Eiffel).
Събирането на метални части (били събрани 15000 такива) завършило през март 1889 година и символизирало Световно Изложение, което се състояло в Марсовото поле (“Champs de Mars”).
Въпреки неодобрението, което срещнал Густав Ейфъл, той успял да издигне кулата. Тя бавно станала част от Парижкия пейзаж до такава степен, че се превърнала в негова неразделна част.
Айфеловата кула през ноща

Основата на Айфеловата кула

Със своите 310 метра и 7 000 тона, тя била най-високата сграда до 1930г.
От 1986г. много светлини озъряват ноща и фантастичната метална рамка на Айфиловата кула. Така се затвърдява славата на Френската столица като “Град на светлината”.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1928