HELLO TEENS :))

 

 
Рейтинг: 3.00
(1174)
Начало
Нещо интересно
Гарфилд
Каква личност сте? НОВО
Разходка из света - албуми и информация
За контакти
Слушай & Пей
Хари Потър
Този месец информация за "Коледа"
Клипчета
Китайски и обикновен хороскоп NEW!!
Гледанка NEW!!!!
Съновник
Търсачка
Въпроси и отговори
Фото Галерия ®
Адреси ®
Календар
Чат ®
ЗОВ ЗА ПОМОЩ
Базова
Честит празник
Деца пазете се!
Fun картички НОВО
Disney Stuff
Online Камера NEW
Online ФИЛМИ
Реклами,сайтове,банери
STOP SMOKING
Любовни калкулатори ®
Анкета ®
Форумче ®
Downloads ®
Видео
Музика
Картички


ТВ предавания Видове падащи картинки Помощна ♥ ИГРИ

Този месец информация за "Коледа" / Направи си сам за коледа украса ,картички и рисунки

Направи си сам за коледа украса ,картички и рисунки
01.07.06 20:26
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG

Коледна украса


Материали
За коледната украса са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, фулмастри или моливи, ножичка и добро настроение.
/За деца над 6 години/

Снежинки
Вземи бял лист и го сгъни на четири. С ножичка започни да изрязваш внимателно като снежинка като измисляш различни форми. След това разгъни внимателно - и ето, имаш превъзходна снежинка, която можеш да залепиш на прозореца или вратата, с помощта на скоч, а ако искаш - на лист хартия за картичка или друга композиция. Опитай и със светло синя и златна или сребърна хартия - може да стане много красиво!

Елхички
От зелена гланцова хартия изрежи триъгълничета (половин квадратчета, ако ти е трудно, използвай форма). Сложи три едно над друго и залепи. Ето, че елхичката е готова. От парченца цветна хартия, която ти е останала от другите неща можеш да изрежеш дребни топчици, гирлянди или да ги нарисуваш на елхичката си с фулмастри. Тази елхичка можеш да залепиш на прозореца или вратата, с помощта на скоч, а ако искаш - на лист хартия за картичка или друга композиция.

Джуджета
От белия лист изрежи елипса (във формата на яйце, ако ти е трудно, използвай форма) - това ще е главата на джуджето. От червена или друг цвят хартия изрежи шапката - това е един триъгълник със закривен връх. Залепи го в единия край на бялата елипса, а на закривения край сложи малко бяло кръгче или малко памук - това е понпона на шапката. С фулмастер или молив очертай лицето, очите, устата. Това джудже можеш да залепиш на стъклото на прозореца или на вратата с помощта на скоч, а ако искаш - на лист хартия за картичка или друга композиция.

Гирлянди
Вземи цветна хартия. Нарежи я на лентички с широчина около 1 см. и дължина около 6-8 см. Залепи двата края на първата лентичка - така се образува цветно кръгче - рингче. В него промуши втората лентичка и залепи двата края. Продължи така, като редуваш цветовете - и ето, имаш превъзходен шарен гирлянд. Можеш да направиш различни дължини и с това да украсиш полилея, стените, вратите, прозорците или каквото още решиш.

Да ги подредим
Подреди фигурките - елхичката с джуджетата и снежинките наоколо. Можеш да направиш своя композиция, като залепиш всичко с лепило на голям лист хартия и да украсиш своята стая или на друго подходящо място у дома. Украсата е готова! А можеш дори да направиш повече подобни украси и да изненадаш своите родители или приятели с подарък за Коледа!

 

Коледни картички


Материали
За да изработите комплект красиви коледн и картички, които могат да са и подарък за мама и татко и за украса са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, фулмастри или моливи, ножичка и добро настроение.
/За деца над 5 години/

Основа
Вземи бял лист и от него изрежи правоъгълник. Сгъни на две и това е основата за картичката. На лицевата страна ще залепиш или нарисуваш различни коледни мотиви.

Снежинки
С ножичката изрежи внимателно снежинки от светло синя и златна или сребърна хартия. Залепи ги на основата - може да стане много красиво!

Елхички
От зелена гланцова хартия изрежи триъгълничета (половин квадратчета, ако ти е трудно, използвай форма). Сложи три едно над друго и залепи. Ето, че елхичката е готова. От парченца цветна хартия, която ти е останала от другите неща можеш да изрежеш дребни топчици, гурлянди или да ги нарисуваш на елхичката си с фулмастри. Залепи ги на основата и картичката е готова!

Рисувани
Можеш да нарисуваш зимен пейзаж или елха с подаръци и камбанки - това също е много интересен начин да направиш красиви картички за поздрав на своите приятели или родители за празниците!

 

Зима от хартия

Материали

За да направиш тази зимна композиция са необхдими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, фулмастри или моливи, ножичка и добро настроение.

 

Стъпка 1

Вземи бял лист и го сгъни на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертай леко с молив трите (или двете) топки на снежния човек, като оставиш най-горната топка без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да стои фигурката изправена.

 

Стъпка 2

Изрежи по контура. Оцвети очичките, устата. От цветна хартия изрежи "моркова" за нос, "шалче", "метла" или каквото друго решиш за украса и залепи на изрязания вече снежен човек.

 

Стъпка 3

По подобен начин направи и елхички. Вземи лист зелена хартия и го сгъни на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертай леко с молив трите (или двете) триъгълничета на елхичката, като оставиш най-горното без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да стои фигурката изправена. Направи няколко елхички с различни размери.

 

Стъпка 4

Подреди фигурките - снежния човек с елхичките наоколо. Можеш да поставиш своя хартиен зимен пейзаж на масата или на бюрото си или на друго подходящо място у дома. Украсата е готова!

 

Гирлянд със снежни човеци

Материали

За да направиш този симпатичен зимен гирлянд са необхдими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, фулмастри или моливи, ножичка, конец и добро настроение.

Стъпка 1

Вземи бял лист и го разрежи на четири - от него ще станат четири части за гирлянда. Сгъни едното парченце на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертай леко с молив трите (или двете) топки на снежния човек, като оставиш най-горната топка без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да може на нея да се увисва на гирлянда снежния човек.

Стъпка 2

Изрежи по контура. Оцвети очичките, устата. От цветна хартия изрежи "моркова" за нос, "шалче", "метла" или каквото друго решиш за украса и залепи на изрязания вече снежен човек. Ето, че първата част от гирлянда е готова. Направи по същия начин още няколко снежни човека с различни "аксесоари".

Стъпка 3

Вземи дълъг около метър конец. Добре е да е бял. Завържи двата края на конеца на подходящо за украсата с гирлянд място (може да е на прозореца, на бюрото, над леглото или където избереш). Увиси готовите снежни човеци и украсата е готова!

 

Фенерче за елха

Това фенерче е класическа детска изработка. От една страна е приятно да се направи, а от друга - да се украси с него елхата на Коледа или клонче в дома или другаде.

Необходими материали:
гланцова хартия
лепило
ножица

Изберете подходящия цвят хартия за фенерчето. Изрежете правоъгълник (например с размер 9 на 5 см). Прегънете на две по дългата сттрана. На разстояние 1 см. направете разрези от страната на сгъвката по цялата дължина. След това разтворете. Оформете фенерчето като залепите правоъгълника по по-тясната му страна. Изрежете лентичка с широчина 1 см. и дължина 3-4 см. и залепете в горната част за дръжка на фенерчето.

Ето, че е готово! Можете да направите няколко.

Към родителите: за по-малки деца можете да помогнете с изрязването, а да оставите избора на цвят и залепването. Заниманието е приятно за зимните дни преди Коледа.

 

Коледна украса - спирала

Ето още една добра идея за забавление и за украса на колендата елха, изработена от теб, дете!

Необходими материали:
Ролка (картонената основа) от тоалетна хартия
Цветна хартия
Мъниста (при наличие)
Ножица
Лепило

От ролката внимателно изрежи спирала с равномерна дебелина (около половин сантиметър). Украси с нарязана на малки парчета цветна хартия и мъниста като ги залепиш от външната страна на картонената спирала, така че тя да стане красива. В горната й част залепи тънка лента от 3-4 см. за дръжка, с която да закрепиш спиралата на елхата. Ето, че украсата е готова!

 

Гирлянди от бонбони
Томи

Ето един добър вариант за алтернативна украса на Коледната елха или на стаята - гирляндите от бонбони са красиви, лъскави, а и ... вкусни! И може би най-важното - лесни и забавни за направа!

Материали:
едно пакетче бонбони (около 100-200 гр), увити в хартийки (тип лукчета или други)
скоч (тиксо)
ножичка

Развий малко от скоча и на него залепи по дължина бонбона. След него плътно залепи втори, като отвиеш още малко от скоча. Повтори така докато залепиш в гирлянд всички бонбони от пакетчето (или колкото си планирал). Ако са шарени с различни опаковки можеш да редуваш цветовете. Скоро вкусният гирлянд е готов за окачане на коледното дърво!

 

Хартиена снежинка

Красиви, забавни за изработка и много подходящи за украса са тези хартиени снежинки. Снежинката може да се залепи на основа и да стане хубава коледна картичка, може да се закачи на елхата като украса, могат да се съединят няколко и да се превърнат в приказно нежен гирлянд.

Материали:
цветна (гланцова) хартия
ножичка

От квадрат нагъни на две, после още на две и още на две до получаването на триъгълник (по схемата). След това изрежи внимателно в краищата (така режеш на няколко пласта хартия, по-трудно е, внимателно). Разгъни и виж готовата снежинка. Опитай и с други цветове и форми.

 

 

 

 

Да направим коледни картички
Томи

Коледа наближава, остава още малко време да подготвим подарък за всички, които обичаме. А най-лесният и ценен подарък е картичка, направена от нас самите. Аз подготвих цял куп картички и сега ще ви разкажа как ги направих.

Необходими материали:
картон (за основата на картичките, добре би било ако имате цветен)
гланцова хартия, различни цветове
лепило
ножичка
специални обемни или "блестящи" боички

От картона изрежете основа за картичката - правоъгълник с едната поне два пъти по-дълга страна от другата, който сгънете на две.
За картичката със снежния човек изрежете по-малък от основата правоъгълник в контрастен цвят (синьото е подходящо, за да може на него да изпълне бялото). Изрежете два кръга - по-голям и по-малък (с подходящ на основата размер). Залепете последователно. Очите, моркова, метлата и копчетата на снежния човек можете да нарисувате с фулмастри или да изрежете и залепите. Оставете да изсъхне и картичката е готова!
За картичката със снежинката - използвайте специални обемни или блестящи бои. Върху основа с подходящ цвят нарисувайте снежинка - лесно е, изискват се само прави линии, които се кръстосват помежду си. Оставете за изсъхне и изящната картичка е готова!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1962